Minden bizonnyal a nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb üzletét kötötte meg a Manchester City: az immár a korábbi Barcelona- és Bayern-tréner, Josep Guardiola irányította együttes a hírek szerint megegyezett a brazil futball egyik legnagyobb tehetségével, az olimpiai válogatott kerettag, U20-as világbajnoki ezüstérmes Gabriel Jesusszal.

 

A katalán Sport értesülései szerint a Cityhez néhány nap múlva aláíró csatár 32 millió euróért vált klubot, ám ígéretéhez híven leghamarabb csak a brazil pontvadászat végeztével, januárban költözik Manchesterbe. Gabriel Jesus klubja, a Palmeiras jelenleg hárompontos előnnyel vezeti hazája bajnokságát, s az ifjú támadó nemrégiben kijelentette: brazil bajnokként szeretne Európába igazolni.

Gabriel Jesus Txiki Beguiristain Pep Guardiola Manchester City Palmeiras Ferran Soriano Simoes Caran Manszúr sejk átigazolás brazil futball brazil foci brazil labdarúgás olimpia

Az átigazolás hírének minden bizonnyal kevéssé örülnek Barcelonában, a szupertini ugyanis eredetileg a gránátvörös-kékek ajánlatát preferálta, ám Guardiola segítőinek, Txiki Beguiristainnak és Ferran Sorianónak a jelek szerint sikerült meggyőznie Jesus ügynökeit, Fabio Carant és Cristiano Simoest, hogy védencük mégis a ködös Albiont válassza.

A megállapodás értelmében Gabriel Jesus öt évre ír alá a világoskékekhez, a Palmeiras 9,6, a játékos 8, Caran és Simoes pedig fejenként 7,2 millió eurót kasszíroz majd az átigazolási összegből. A naptári év végén Guardiola eldöntheti, hogy a játékos januárban, vagy csak a 2017-18-as szezon előtt csatlakozzon a City keretéhez. A katalán tréner döntésénél nyilvánvalóan komoly támpontot jelenthet majd a játékos olimpiai szereplése, Jesus ugyanis Neymar és Gabriel Barbosa társaságában minden bizonnyal kezdőként riogatja majd a bekkeket a hazai rendezésű olimpián.

Az üzlettel kapcsolatban érdekesség, hogy a Manchester City nem szerepelt azon öt klub között (Barça, Real Madrid, Bayern, Manchester United, PSG), amelyek számára 24 milliós kivásárlási árat határoztak meg a brazilok, de Manszúr sejk dollárjai segítettek megolajozni a fogaskerekeket.