A spanyol bajnok Barcelona sportigazgatója Robert Fernández szombaton Brazíliában, a Vila Belmiróban járt, és a helyszínen tekintette meg a Santos─Ponte Preta brazil első osztályú bajnoki találkozót. A 3-1-es hazai győzelemmel végződött mérkőzésen a katalán klub funkcionáriusa a Santos két brazil válogatottjára, a középpályás Lucas Limára és a csatár Gabriel Barbosára volt kíváncsi.

Babriel Barbosa Neymar Santos Vila Belmiro Lucas Lima FC Barcelona Gabriel Jesus átigazolás brazil foci brazil bajnokság brazil futball Luís Enrique Robert Fernández középpályás csatár La Liga

 

Nemcsak a védelmét, a támadószekciót is megerősítené a következő szezonra a Barcelona: a klub sportigazgatóját szombaton Santosban, a Vila Belmiróban látták, ahol megtekintette a hazai együttes 3-1-es sikerével végződött Santos FC─Ponte Preta bajnokit.

A Globoesporte.com beszámolója szerint Robert Fernández azért utazott Brazíliába, hogy élőben lássa Santos két válogatottját, Lucas Limát és Gabriel Barbosát. A brazil portál ugyanakkor hozzátette: a látogatás ellenére a brazil klub még nem kapott hivatalos ajánlatot a Barcelonától egyik játékosért sem.

A mérkőzésen gólt szerző Gabriel Barbosára a Neymar-ügylet részeként a gránátvörös-kékeknek elővásárlási joga van, s mivel Luís Enrique vezetőedző a Messi-Suárez-Neymar támadóhármas mögé kiegészítő embert szeretne, a tizenkilenc éves, óriási tehetségként számon tartott csatár jó választás lehetne. A "Gabigol" becenévre hallgató, négyszeres felnőtt válogatott futballistát a Barcelonán kívül a Chelsea, a Juventus és a Borussia Dortmund is szívesen látná a soraiban.

Lucas Lima a középpálya megerősítésre érkezhetne a Camp Nouba, ám az üzlet csak akkor jöhetne létre, ha a klub a fedezetsorból értékesíteni tudná Arda Turant. A török teljesítményével a hírek szerint sem Luís Enrique, sem a szurkolók nem elégedettek, ám egyelőre nem állnak érte sorban a kérők. Lima játéka sok szempontból hasonlít Andrés Iniestáéhoz: remekül cselez, kitűnően lát a pályán, és a védekezésből is kiveszi a részét, azaz idővel a 32 éves spanyol zseni utóda lehetne, ráadásul mind a pályán, mind azon kívül kitűnő kapcsolatot ápol a Barcánál szerződést hosszabító honfitársával, Neymarral.

A Barcelona képviselői vasárnap Porto Alegrébe, az Internacional─Palmeiras mérkőzésre utaznak, ahol Gabriel Jesust, a Sao Pauló-iak tinédzser sztárját nézik meg.