A riói játékokon első olimpiai aranyára hajtó brazil olimpiai válogatott szövetségi kapitánya, Rogério Micale szerint csapatának sikere elsősorban azon múlik, sikerül-e kihozni a legjobbat szupersztárjából, Neymarból, és példásnak nevezte a 24 éves támadó hozzáállását.

 

Neymar brazil labdarúgás brazil foci olimpia olimpiai válogatott Rio Rio de Janeiro Rogério Micale aranyérem

Kevés labdarúgóedző szájából hallunk ilyesmit: a hazai rendezésű ötkarikás játékokra készülő brazil olimpiai válogatott szövetségi kapitánya kijelentette, azt szeretné, hogy csapata Neymar-függő  legyen. A sárga-zöld mezesek a Rio de Janeiro állambeli Teresópolisban készülnek első olimpiai aranyérmük megszerzésére; a küldetés végrehajtásában Rogério Micale mester a Barcelona sztárjának szánja a legfontosabb szerepet. A trénert saját bevallása szerint lenyűgözte Neymar sikeréhsége és elhivatottsága, és reméli, a 24 éves csillag köré épített csapata megszerzi a címet, amelyet sem Romárióval, sem Ronaldóval, sem Ronaldinhóval nem sikerült megkaparintania a kanárisárga mezes válogatottnak.

"Neymar-függők akarunk lenni" ─ jelentette ki a keddi sajtókonferencián Micale. "Melyik edző nem akarná, hogy az ő csapatában játsszon? A vele kapcsolatos első benyomásaim nagyszerűek voltak. Szupermotivált, tisztában van vele, mennyit jelentene Brazília számára a győzelem. Segíteni akar, és már megmutatta mekkora futballista. Mindent meg fogunk tenni, hogy jól érezze magát, mert ő a brazil labdarúgás legszebb hagyományait képviseli. Azt akarom, hogy mindig mellettem legyen. Természetesen csapatot építünk, de egyéniségek nélkül nem megyünk semmire."

A brazil olimpiai válogatott augusztus 4-én, Dél-Afrika ellen játssza első összecsapását.